Långfärdsskridsko, Tavelsjön

Vi storsatsar på Tavelsjö AIK Isbana säsongen 2017 och ett erfarenhetsutbyte har skett med Luleå, Piteå, Östersund och Falun Kommun. Vi har bästa tänkbara förutsättningar i Tavelsjö!

Isbanan skall säsongen 2017 ha ungefär samma sträckning som tidigare men förlängs något och breddas, på inrådan av ovan nämnda kommuner, till ca 15-20 m för att undvika att banan blir översvämmad med flövatten. Isbanan kommer att passera trevliga rastplatser för bästa tänkbara upplevelse. Avståndet till Umeå är relativt kort och 30.000 besökare/aktiviteter på isbanan under säsongen är en helt realistiskt siffra. Det skall nämnas att Luleå Kommun periodvis har uppmätt över 5.000 st besökare per dag (!) på sin isbana. För att underlätta tillgängligheten kommer vi att sätta in gratis bussturer på lördagarna under högsäsongen. Bussen att går från Team Sportia på Ersboda på lördagar kl: 10:00, via IKSU och Vasaplan ut till Tavelsjö och tillbaka i omvänd ordning kl: 15:00.

Tavelsjö AIK investerar inför säsongen 2017 i effektiva maskiner. Vi måste ha stora resurser för att klara av den omfattande snöröjningen och maskinparken måste vara driftsäker och säker för våra förare. Investeringarna är möjliga genom att Umeå Kommun och ett antal företag i Umeåregionen går in och hjälper oss med driftstöd och sponsring – detta är vi mycket tacksamma för!

Det är flera spännande aktiviteter som planeras på isbanan i vinter bl.a. ett rejält motionslopp på skridskor – Tavelsjörännet! Tidpunkten blir preliminärt i mitten av februari och mer information kommer inom kort!

Vår målsättning är att isbanan skall bli Umeåregionens mest välbesökta utflykts och motionsanläggning och ALLA är välkomna oavsett ambitionsnivå. Runt sjön kommer Sundlingska Gården, Wärdshuset Prästgården m.fl. att kunna erbjuda bl.a. boende, mat och fika till våra besökare.

Vi inom Tavelsjö AIK Isbana lägger ner väldigt mycket tid på isbanan men arbetar naturligtvis helt ideellt. För drift och underhåll är vi dock beroende av att våra besökare löser ett frivilligt dag eller säsongskort. Pengarna går direkt till att förbättra upplevelsen på isen och vi säger ett stort tack på förhand!

Dagkort per person: 40 kr

Säsongskort per person: 200 kr

Säsongskort för en familj: 250 kr

Tavelsjö AIK Isbana har Swish tfn.nr: 123 553 44 33, märk betalningen med “Isbana” + ditt namn + e-post adress. Det går även bra att betala via bankgiro till nr: 5375-3265 och lämna samma uppgifter som när man betalar via Swish.

Bjud gärna in intresserade vänner och bekanta till vår FB-grupp ”Tavelsjö AIK Isbana” som vi uppdaterar löpande och besök gärna vår hemsida

Kontakt
Tavelsjö AIK:s styrelse och gänget bakom Tavelsjö AIK Isbana genom
Mattias Bornerberg
Tfn: 070-377 2016
http://mbo@kamstrup.se

http://www.tavelsjöisbana.se

https://www.facebook.com/groups/151500228547287