Pilgrimsleder

Appen Pilgrim Umeå

Ladda ner appen och börja vandra någon av pilgrimslederna själv eller följ med på en gemensam vandring.

Lederna

Det finns flera leder att välja mellan. De är lättvandrade och går för det mesta på stigar och gångvägar. Några ställen, till exempel upp på Bräntberget, stigen till Gamla färjeläget och sträckan förbi Offerstensberget kan vara lite branta och mer utmanande. Använd kartan så hittar du lätt en alternativ väg som passar dig bättre om du vill.
Alla leder har en start och slutpunkt men det går bra att börja och sluta där du själv vill. Östra och västra leden är ringleder och börjar och slutar vid Umeå stads kyrka.

Östra leden

Leden går österut från Umeå stads kyrka. Den passerar Ålidhemskyrkan, Mariakyrkan, Ersbodakyrkan och Helena Elisabeth kyrka.

Västra leden

Leden börjar vid Umeå stads kyrka och går västerut till Tegs kyrka och Backens kyrka.

Norra leden

Leden börjar vid Backens kyrka och följer den gamla kyrkvägen norrut till Tavelsjö kyrka. Den går längs stigar och vägar men terrängen kan bitvis vara lite mer utmanande än för övriga leder.

Tavelsjöruntleden

Leden går runt Tavelsjön och börjar och slutar vid Tavelsjö kyrka. Den följer den kommunala vandringsleden Tavelsjö Runt och det finns skyltar uppsatta för den som vill gå leden redan nu.

Så fungerar appen

Varje led passerar kyrkor och andra platser. På varje besökt plats får du som vandrare tillgång till ett speciellt innehåll för just den platsen. Det kan vara en andakt, en övning, kulturinformation eller musik. Använd gärna hörlurar för att kunna lyssna mer ostört och koncenterat.
En besökt plats ger en stämpel i pilgrimspasset. Informationen på besökta platser kan du sedan komma åt när du vill genom att klicka på de upplåsta platserna i pilgrimspasset.

Du hittar appen på Google Play respektive Appstore

https://www.svenskakyrkan.se/umea/pilgrim